суботу, 20 липня 2013 р.

Абронія

Абронія належить до родини ніктагінові. Однорічна рослина, її назва від 'abros' - витончений, веселий, радісний. По враженню, що представляє собою рослиною.
Ця рослина нараховує 35 види, розповсюджених у субтропічних областях Північної Америки. Однолітні і багаторічні кореневі трав'янисті або напівчагарникові рослини до 35 см висотою, з вильчато-розгалуженими, прилягаючими до землі пагонами, з дрібними ароматними квітками, зібраними в парасолеподібні суцвіття.

Види абронії

  • Абронія парасолька (Abronia umbellata) у природі росте на прибережжі Каліфорнії. Багаторічна трав'яниста рослина до 20 см висотою, але вирощується як однорічне. Стебла стеляться і досягають у довжину до 50 см. Квіти дрібні, пелюстки біля основи зрослі в жовто-зелену трубку, рожеві, запашні, зібрані в розчепірені суцвіття 10-12 см у поперечнику, нагадують суцвіття вербени, за що її іноді називають "піщаною вербеною". Цвіте з липня до заморозків. Плодоносить, в 1 грамі від 60 до 80 насінь. У культурі з 1788 року. Дуже ефектний її крупноквітковий різновид (var. grandiflora) - з лілово-рожевими квітками із жовтою плямою біля основи пелюстків.
  • Абронія широколиста (Abronia latifolia) – є менш відомим різновидом. Квіти жовті, цвіте в червні - липні. Місце розташування: тепле сонячне місце розташування. Ґрунт: воліють легкі піщані ґрунти. Розмноження: насіннями, посів яких, для вирощування розсади, проводять у березні - квітні в теплий парник. Можна сіяти восени, під зиму. Такі рослини зацвітають раніше, цвітуть краще і дають насіння.
Використовуються для квіткового оформлення в клумбах, квіткових групах і рабатках – як садова квітка, так і кімнатний вазон.

Немає коментарів:

Дописати коментар