середу, 22 серпня 2012 р.

Каменоломка


КАМЕНОЛОМКА

Українська назва Каменоломка
Латинська назва Saxifraga
Родина Каменоломкові-Saxifragaceae
Батьківщина Китай, Японія
Легкість вирощування для любителів
період цвітіння  травень-червень

Рослини цього роду холодостійкі, світлолюбні, але добре розвиваються і в тіні. Не виносить надлишкової вологи можуть випрівати. При засусі необхідний полив. 

При вирощуванні на відкритих сонячних місцях і нестачі вологи листя здобувають червонуватий відтінок, а у рослин можуть утворюватися лисини, в цьому випадку каменоломку  ділять і пересаджують
Квітки каменоломок  дрібні і, незважаючи на різноманітність колірної гами, не є  головною метою садівників. Основне значення ж для них, головним чином безумовно відіграють листя. Різноманітні за фактурою поверхні і форми, товсті і м'ясисті, шкірясті, щільні, округлі і злегка витягнуті, вони утворюють химерні декоративні розетки.
Оптимальні умови розвитку - проникний, що містить гумус грунт, що здатен втримувати вологу. Не любить піщаний грунт. Краще висаджувати їх у напівтіні, ніж на сонячних ділянках. Вберігати насадження від мурав'їв і інших шкідників, що пошкоджують корені.
Каменоломка чудово переносить транспортування і зберігання за умови підтримки необхідного рівня вологості.

Всі вони дуже витончені і незамінні на кам'янистих гіркахДобре виглядають у поєднанні з низькими ірисами, седумами, примулами, молодилом, гвоздкою

Немає коментарів:

Дописати коментар