середу, 1 травня 2013 р.

Петунія

Петунія — багаторічна рослина, що зазвичай вирощується в однорічній культурі. Ці рослини світло- та теплолюбні. Кущ компактний, гіллястий.Квітки великі, різноманітного забарвлення (немає лише яскраво-жовтих, оранжевих і синіх відтінків).Цвіте рясно й тривало.
Посів
Насіння дуже дрібне, 0,5-0,6 мм.Висаджують на розсаду в березні — на початку квітня. Насіння петунії обережно рівномірно розсипають по поверхні добре зволоженої землі, збризкують водою з розпилювача та накривають склом або прозорою плівкою. Сходи з’являються через 7-12 днів. Після появи двох справжніх листків розсаду пікірують в
горщики або розсаджують у вільніші ящики. Розсада погано витримує високу температуру та перезволоження. Після закінчення заморозків розсаду висаджують у ґрунт на відстань 15-20 см між рослинами.



Догляд:




Петунія краще росте на добре освітлених сонцем, захищених од вітру ділянках з легким родючим ґрунтом. Якщо рослину посадити в тіні, розпочнеться інтенсивне нарощування листя, а квіток утворюється менше.
Також петунію необхідно регулярно підживлювати комплексним мінеральним добривом та розпушувати ґрунт. Цвітіння настає через 80-85 днів після появи сходів (початок липня) і триває до заморозків.

Немає коментарів:

Дописати коментар