суботу, 27 жовтня 2012 р.

Молодило


Молодило







МОЛОДИЛО або КАМ'ЯНА РОЗА



Українська назва Молодил

Латинська назва Sempervivum                                                                                                              Родина Товстолисті - Crassulaceae
Батьківщина Євразія
Легкість вирощування для початківців
період цвітіння червень-липень

Молодило - багаторічна грунтопокривна рослина. Листя м'ясисті, подовгасті або яйцеподібні, різного забарвлення. Має квітконоси (довжина 10-15 см) з дрібними білими, рожевими бежевими, червоними квітками, зібраними в щитковидні суцвіття. Цвіте у червні-липні, але не в перший рік.

 
Всі види холодостійкі, посухостійкі і світлолюбні. Віддають перевагу пухкому, піщаноиу, добре

дренованому, родючому грунту. Не виносять застій води. Зимують без укритія. Протягом сезону їх регулярно прополюють, в посушливий період бажаний полив. Навесні підгодовують комплексним мінеральним добривом.
Размножають насінням і дочірніми розетками. Насіння висівають в лютому-березні на глибину не більше 1 мм. Пророщують при температурі 20 "С. Сходи з'являються через 3-5 днів. На постійне місце висаджують в кінці червня-липні. Дочірні розетки відразу після відділення від материнської рослини садять на постійне место.

Висажівають групами або поодиноко в рокарії, на бордюрах, в контейнерах. Добре 
поєднується з каменоломкою, очитками, ясколкою. Дуже ефектні в групових посадках з південного боку чагарників, у килимових композиціях, на кам'янистих ділянках і схилах. Молодила дуже хороші в групах з різних сортів і видів на тлі валунів. Вони декоративні з ранньої весни до пізньої осені, хіба що відцвілі розетки трохи псують картину і їх доводиться видаляти.  Не ладнає з буйнорастушімі рослинами

Немає коментарів:

Дописати коментар