суботу, 27 жовтня 2012 р.

Маргаритка або Стокротка


Маргаритка або Стокротка






Українська назва Маргаритка, стокротка, ромашка
Латинська назва Bellis perennis 
Родина Кошикоцвітих -Asteraceae 
Батьківщина Євразія, Пн. Африка
Легкість вирощування для любителів
період цвітіння  квітень-серпень
Маргаритка багаторічна рослина, лопатоподібні листя якої утворюють розетку висотою 10-20см. Діаметр квітки у сортових маргариток набагато більше, ніж у дикорослих форм і сягає від 2 до 6-7см! Цвіте з ранньої весни до пізньої осені з невеликими перервами, за умови видалення зів'ялих квіток. Квітки - білі, рожеві, червоні.
Умови - сонце або півтінь, ростуть на будь-якому окультуреному, добре дренованому грунті, але цвітутьрясніше на легких суглинках, багатих гумусом.


Догляд полягає у видаленні зів'ялих квітів, поливі у спеку. Маргаритки можна пересаджувати в квітучому стані. Культура дуже чуйна на ранньовесняне внесення рідких підгодівельаміачної селітри, суперфосфату.Слід врахувати, що на низьких ділянках з надмірним зволоженням восени маргаритки можуть часткововипасти. Там же, де сніг лягає пізно або його здуває вітром, доцільно вкривати рослини листям або ялиновимлапником. Хвороби найчастіше проявляються на початку літа. Такі екземпляри слід видаляти з грудкоюземлі. Можливе ураження цієї борошнистою росою. Для профілактики рослини своєчасно поливайте іуникайте внесення надмірної кількості добрив. Уражені рослини треба відразу видалити, а всі інші обробити фунгіцидами
Маргаритка багаторічна легко розмножується насіннямПосів насіння рекомендується проводити з середини червня до середини липня безпосередньо у відкритий грунт.Через 5-6 тижнів розсаду пересаджують на постійне місце. Для збереження сортових якостей, маргаритку краще розмножувати діленням куща. Таке омолодження буде сприяти кращому зимуванню рослини.
Використовують у  бордюрах, на передньому плані клумб і квітників, невеликими групами, в якості грунтопокровних рослини і т.д. Добре поєднується маргаритка з весняними  культурами - гіацинт, тюльпан, нарцис, незабудка, віола, братки.

1 коментар:

  1. Мое свидетельство Привет всем. Я здесь, чтобы засвидетельствовать, как я получил свой кредит от мистера Бенджамина после того, как я несколько раз обращался к различным кредиторам, которые обещали помочь, но они никогда не давали мне кредит. Пока мой друг не представил меня мистеру Бенджамину Ли, он пообещал мне помочь, и он действительно сделал то, что обещал, без каких-либо задержек. Я никогда не думал, что есть надежные кредиторы, пока я не встретил мистера Бенджамина Ли, который действительно помог с кредит и изменил мою веру. Я не знаю, нуждаетесь ли вы в каком-либо подлинном и срочном кредите, не стесняйтесь связаться с г-ном Бенджамином через WhatsApp + 1-989-394-3740 и его электронную почту: Lfdsloans@outlook.com спасибо.

    ВідповістиВидалити